UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракета SpaceX доставить на орбіту прах 152 осіб

Старт місії Space Test Program-2 відбудеться з 24 на 25 червня.

24 червня компанія SpaceX втретє запустить надважку ракету-носій Falcon Heavy. За допомогою ракети компанія доставить на орбіту 24 супутника і прах 152 осіб, повідомляє The Business Insider.

Запуск кремованих останків людей ініційований компанією Celestis Memorial Spaceflights. Вона використає місце, яке залишилося на ракеті-носії. Туди буде поміщений контейнер, який буде містити кілька металевих капсул з прахом людей.

Компанія запускає кремовані останки людей в космос з 1994 року. Для цього вона використовувала 15 різних ракет. Раніше компанія вже "поховала" вченого Юджина Шумейкера і актора Джеймі Духана, який зіграв у серіалі "Зоряний шлях". Цього разу над Землею розвіють прах дітей, любителів космосу, вчених, астронавтів, інженерів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Перший запуск надважкої ракети SpaceX відбувся 6 лютого минулого року. Ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому центру імені Кеннеді в штаті Флорида. На борту судна знаходиться особистий автомобіль Маска - Tesla Roadster червоного кольору. У його салоні грає композиція Space Oddity Девіда Боуї.

Згодом, засновник компаній Ілон Маск опублікували відеозапис, на якому зафіксовано його особистий автомобіль Tesla Roadster на земній орбіті.