UA / RU
Підтримати ZN.ua

Приватна компанія планує побудувати на Місяці автоматизовану базу

База буде розгорнута до 2020 року.

Приватна компанія Moon Express заявила про свої плани до 2020 року розгорнути автоматизовану базу на Південному полюсі Місяця і доставити на Землю зразки місячного ґрунту, повідомляє N+1.

Moon Express планує в найближчі роки побудувати три нових апарати, MX-2, MX-5, і MX-9, які будуть відрізнятися конструкцією і вантажопідйомністю. Кораблі будуть використовуватися для розвідки поверхні Місяця і посадки на неї.

MX-9, наприклад, зможе доставити на Місяць 500 кілограмів вантажу і здатний працювати в якості автономної станції. Крім того, до складу MX-9 входить зонд, який зможе повернутися на Землю з пробами грунту. Якщо все піде за планом, компанія планує заснувати "місячну станцію" вже у 2020 році. За словами представників Moon Express, вони мають намір надати доступ до зразків науковому співтовариству і колекціонерам.

Перший політ Moon Express на Місяць запланований на цей рік. У подальших планах Moon Express – організація комерційних польотів на Місяць і допомога в освоєнні ресурсів супутника Землі.