UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пристрої Apple заразилися небезпечним вірусом

Вірус, що отримав назву WireLurker, вже міг заразити кілька сотень тисяч комп'ютерів, планшетів і смартфонів Apple.

Компанія Palo Alto Networks, що базується в Силіконовій долині, виявила абсолютно новий вірус, який, за словами фахівців з кібербезпеки, "знаменує початок нової ери шкідливих програм, атакуючих платформи Apple".

Вірус, що отримав назву WireLurker, вже міг заразити кілька сотень тисяч комп'ютерів, планшетів і смартфонів Apple, пише The Financial Times. Його поширення почалося після серйозної кібератаки на хмарний сервіс Apple iCloud, яка послідувала за стартом продажів нових iPhone 6 в Китаї.

WireLurker пробирається в пристрої разом з додатками, які встановлюються через китайську майданчик Maiyadi - сторонній магазин для пристроїв Apple. За даними Palo Alto Networks, вірусом були заражені понад 400 додатків, які завантажили близько 350 тисяч разів. При цьому WireLurker здатний поширюватися з одного пристрою на інші через кабель.

Фахівці Palo Alto Networks відзначають, що вірус все ще знаходиться у стадії розробки, і кінцева мета його створення поки не ясна. На даний момент відомо, що WireLurker вміє викрадати різного роду інформацію і вимагає регулярних оновлень.

Нагадаємо, що з кінця жовтня в Україні стартували продажі одного з останніх продуктів Apple - смартфонів iPhone 6 і iPhone 6 Plus.