UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пристрої Apple атакує новий троян

Вірус ховається під виглядом програми QVOD.

У вересні цього року з'явилася інформація про те, що хакери змогли обійти захист App Store і магазин додатків піддався найбільш масовій кібератаці за весь час свого існування. Для зараження хакери використовували модифіковану версію Xcode, яка була поширена серед китайських розробників. Тепер з'явилися відомості про те, що власникам iPad і iPhone загрожує новий троян.

За словами фахівців в області мережевої безпеки з Palo Alto Networks, троян під назвою YiSpecter володіє досить широкими можливостями і ховається під виглядом програми QVOD. Він дозволяє зловмисникам показувати на зараженому пристрої рекламні повідомлення, може змінювати закладок Safari і відновлюється після видалення.

Читайте також: "Розумне кільце" від Apple: розробники подали заявку на патент

Точна кількість заражених пристроїв на даний момент не встановлена. За твердженням фахівців Palo Alto Networks троян існує з листопада минулого року і найбільш поширений в Китаї і на Тайвані. Фахівці вже повідомили компанію Apple про існування проблеми.

У 2014 році фахівці Palo Alto Networks повідомили про те, що виявили абсолютно новий вірус, який, за словами фахівців з кібербезпеки, "знаменує початок нової ери шкідливих програм, що атакують платформи Apple".