UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представлено перший у світі ноутбук, що керується поглядом

Китайська Lenovo розробила ноутбук з незвичайною функціональністю - він керується поглядом. Прототип цієї моделі було показано на виставці високих технологій CeBIT 2011 у Ганновері.

Завдяки технології шведської Tobii, що відстежує рухи очей, власники цього лептопа можуть за допомогою погляду керувати курсором, збільшувати фотографії, перемикатися між відкритими вікнами або налаштовувати яскравість дисплея.

Розроблений Lenovo ноутбук направляє в очі користувача інфрачервоне світло, а приховані в корпусі лептопа камери розпізнають їх відображення на сітківці. Систему відстеження погляду потрібно спеціально налаштовувати для кожного користувача (при цьому неважливо, чи носить він окуляри), відзначає Engadget.

Така технологія ще не отримала широкого застосування, однак вже давно використовується серед людей з обмеженими можливостями. Оскільки ноутбук Lenovo вдвічі товщий за середній лептоп через вбудовані камери, Tobii протягом найближчих декількох років сподівається вдосконалити свою технологію, а також зробити її компоненти більш компактними і доступними за ціною.

Загалом на CeBIT 2011 було продемонстровано 20 таких ноутбуків на базі операційної системи Windows 7.

За матеріалами: Вести.ру