UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пошуковик Google почав перевіряти інформацію на достовірність

Функція поки що доступна лише у США.

Інженери Google розробили та запустили інструмент для боротьби з недостовірною інформацією у пошуковій системі, про це йдеться у блозі компанії.

Відтепер, під час пошукового запиту система вказуватиме користувачам на сумнівний, недостовірний контент, походження якого з часом може змінитися. Функція вже працює у США, але незабаром з’явиться і в інших країнах.

Алгоритми штучного інтелекту Google хоч і підбирають інформацію максимально схожу на ту, яку шукає людина, однак у результатах видачі можуть потрапляти і недостовірні джерела. 

Наприклад, це може стосуватися нових тем, стосовно яких ще немає достатньої кількості інформації. У блозі Google нагадують, що не вся інформація, яка першою з’являється у мережі - є достовірною. Тому компанія розробила новий механізм, який попереджатиме про можливу неповноту опублікованої інформації.

Над результатами видачі буде відображатися повідомлення, що відомості по цьому запиту швидко змінюються, і бажано дочекатися оновленних даних. Однак, винятком стануть джерела, які акредитовані системою Google. 

Скріншот
Google

Читайте також: Google відтермінував блокування сторонніх cookie до 2023 року

Нагадаємо, Google навмисно ускладнила пошук налаштувань конфіденційності для користувачів. Компанія збирала дані про місцезнаходження людини навіть при відключенні функції стеження.