UA / RU
Підтримати ZN.ua

Політ космічного корабля CST-100 Starliner до МКС відкладений через інцидент з російським модулем "Наука"

На модулі "Наука", що пристикувався в четвер до МКС, відбулося позаштатне включення двигунів, через що станція розгорнулася на 45 градусів.

Другий випробувальний політ у безпілотному режимі космічного корабля CST-100 Starliner корпорації Boeing до Міжнародної космічної станції (МКС) здійснять 3 серпня, повідомили в NASA.

Раніше його відклали через інцидент з російським модулем "Наука",

У NASA раніше повідомили, що на модулі "Наука", що пристикувався в четвер до МКС, відбулося позаштатне включення двигунів, через що станція розгорнулася на 45 градусів. Для компенсації імпульсу довелося задіяти двигуни модуля "Зірка" і вантажного корабля "Прогрес". Наземним фахівцям вдалося повернути контроль над станцією, екіпаж і обладнання не постраждали.

У зв'язку з розслідуванням інциденту NASA вирішило перенести запланований в п'ятницю старт. Запуск корабля, створюваного для майбутніх польотів американських астронавтів на орбіту, передбачається здійснити за допомогою важкої ракети-носія Atlas 5 компанії United Launch Alliance 3 серпня в 01:20 за часом Східного узбережжя США (8:20 за Києвом) з 41-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді. Стиковка з МКС повинна відбутися 4 серпня.

Читайте також: Boeing розповіла про стан корабля Starliner після польоту в космос

В рамках контракту з NASA корпорація Boeing отримала більше п'яти мільярдів доларів на розробку, створення і здійснення місій корабля Starliner з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі семи чоловік.

Раніше компанія SapceX заявила про те, що їй вдалося успішно провести випробування парашутної системи корабля Crew Dragon.