UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція Нью-Йорка взяла на озброєння Google Glass

У прес-службі Google спростували співпрацю з NYPD та іншими силовими відомствами, зазначивши, що поліцейські, швидше за все, придбали окуляри за програмою Glass Explorer.

Департамент поліції Нью-Йорка (NYPD) взяв на озброєння "розумні" окуляри Google Glass. Зараз співробітники правоохоронних органів тестують гаджет, з'ясовуючи, як він може допомогти в упійманні злочинців. "Ми отримали у своє розпорядження кілька пар окулярів і намагаємося зрозуміти, чи можуть вони бути корисними при проведенні розслідувань і патрулюванні", - розповіли представники NYPD виданню VentureBeat.

Смарт-окулярів Google, нагадаємо, поки немає у відкритому продажі. Їх може придбати лише обмежене коло людей в рамках програми Glass Explorer. Якщо інтернет-пошуковик схвалить заявку, охочим спробувати гаджет доведеться заплатити за нього чималу суму - 1500 доларів.

Тим часом у прес-службі Google спростували співпрацю з NYPD та іншими силовими відомствами, зазначивши, що поліцейські, швидше за все, придбали окуляри за програмою Glass Explorer. "У Glass Explorer беруть участь люди з усіх верств суспільства, включаючи лікарів, пожежників і батьків. Приєднатися до програми може будь-яка людина, за умови, що він є резидентом США і йому більше 18 років", - сказали представники компанії.

Опції "розумних" окулярів можуть стати в нагоді NYPD. Наприклад, поліцейські, зробивши фотографію підозрюваного, могли б у режимі реального часу зіставити її з базою даних злочинців, що знаходяться в розшуку. А знятий на гаджет відео - або аудіозапис міг би стати доказом у суді. !zn

Читайте також:

Користувачі Google Glass зможуть робити фотознімки підморгуванням

Samsung готується випустити "розумні" окуляри Galaxy Glass

Google показала, як будуть виглядати "розумні" окуляри другого покоління