UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вино, що побувало в космосі, хочуть продати за мільйон доларів

Пляшку вина виставили на аукціон.

Пляшку французького вина Petrus, яка понад рік знаходилася на борту Міжнародної космічної станції, виставили на продаж. Представники аукціонного дому Christie's очікують, що вартість вина складе приблизно мільйон доларів, повідомляє ВВС.

12 пляшок вина Petrus урожаю 2000 року відправили на МКС в 2019 році. Вино знаходилося на станції 400 днів і подолало відстань у 300 мільйонів кілометрів. У січні цього року вино повернулося на Землю.

На аукціоні продадуть тільки одну з 12 пляшок. Три раніше відкрили для дегустації, а решту залишать для подальшого вивчення. У Christie's розповіли, що в комплекті з «космічним вином» йде також звичайна пляшка вина Petrus урожаю 2000 року, щоб покупець міг їх порівняти.

У березні цього року схоже порівняння вже провели фахівці з Інституту вина і виноробства при університеті Бордо. Одним з дегустаторів була журналістка Джейн Енсон, автор книги Inside Bordeaux.

Вона описала смак "космічного вина" так: "Мені важко сказати, відрізняється воно в кращу або гіршу сторону. Але воно абсолютно точно інше. В ароматиці більше квіткових і копчених нот - це в принципі характерно для старіючого вина Petrus".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Корабель Crew Dragon успішно пристикувався до МКС

Раніше одна з перших копій коміксу, який познайомив світ з Суперменом, була продана за рекордну ціну. Випуск Action Comics #1 продали приватному покупцеві на онлайн-аукціоні ComicConnect.com за 3,25 мільйона доларів.