UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея запустила орбітальний зонд для дослідження Місяця

Надалі країна має намір відправити і посадковий модуль.

Південна Корея запустила свій перший орбітальний апарат на дослідження Місяця. Запуск відбувся за допомогою ракети-носія Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал, повідомляє Reuters.

Зонд отримав назву «Данурі», що означає «насолоджуйся Місяцем». Він важить 678 кілограмів. Апарат відокремився від носія приблизно через 40 хвилин після запуску і вже встановив зв'язок із Землею.

Читайте також: Апарат NASA знайшов на Місяці місця з комфортною для життя температурою

Очікується, що зонд прибуде на орбіту Місяця у грудні. Після цього почнеться місія дослідження супутника Місяця тривалістю рік, за цей час він, зокрема, повинен буде знайти місце для посадки ровера і протестує роботу космічного інтернету.

У разі успіху місії, Південна Корея стане сьомою країною світу, яка бере участь у дослідженнях Місяця, і четвертою – в Азії. Раніше місячні місії були запущені Японією, Китаєм та Індією.

До 2030 Південна Корея також має намір запустити посадковий апарат на Місяць.

Раніше апарат NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) виявив на Місяці місце падіння загадкової ракети, яка врізалася у супутник Землі 4 березня. На знімках, зроблених 25 травня, можна побачити подвійний кратер, що утворився внаслідок зіткнення.