UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після арешту Дурова Telegram змінив правила модерації приватних чатів

Але зміни месенджер запровадив непублічно.

Месенджер Telegram непомітно ввів можливість користувачам скаржитися модераторам на приватні чати. Таке нововведення було запроваджено невдовзі після арешту засновника месенджера Павла Дурова у Франції, повідомляє TechCrunch.

Читайте також: У Telegram накопичились великі збитки, справа Дурова може знищити месенджер – FT

Видання зазначає, що додаток для обміну повідомленнями довгий час наголошував на мінімальному нагляді за комунікацією. У більш ранній версії сторінки з питаннями, що часто задаються, значилося, що приватні чати захищені від модерації. Але за останню добу месенджер почав запроваджувати нову політику модерації контенту.

Так, наприклад, тепер у ній значиться, що «у всіх додатках Telegram є кнопки «Поскаржитися», які дозволяють вам повідомляти наших модераторів про протизаконний контент — лише в кілька кліків». Крім того, додалася адреса електронної пошти, на яку можна надсилати посилання на контент, який вимагає видалення або уваги з боку модераторів.

Поки що неясно, чи вплинуть ці зміни на те, як Telegram відповідає на запити правоохоронних органів. Раніше компанія вже співпрацювала із судовими приставами, передаючи їм деяку інформацію про користувачів.

Нагадаємо, 24 серпня Дурова заарештували у Франції. Прокуратура висунула йому звинувачення за 12 статтями. Після чотирьох днів перебування під вартою Дурова випустили під заставу 5 мільйонів євро. Йому заборонили залишати Францію, поки триває слідство. Крім того, він повинен відзначатись у поліції.