UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пінгвін-довгожитель із зоопарку Меріленда помер, залишивши 230 нащадків

Він допоміг відновити популяцію виду.

Пінгвін на ім’я Містер Гріді із зоопарку Меріленда помер цього тижня. Він є батьком 230 пінгвінів і допоміг відновити популяцію виду в зоопарках по всій Північній Америці, йдеться у повідомленні зоопарку. 

Містер Гріді, найстарший пінгвін у зоопарку, прожив 33 роки – значно більше за середній вік пінгвінів, який становить 18 років. Він застав п’ять поколінь нащадків, народжених завдяки спеціально впровадженому Плану виживання африканських пінгвінів зоопарку. 

«Цей птах був неймовірно важливим для подальшого існування африканських пінгвінів у всьому світі. Важко втрачати тварину, яка жила у  нашому зоопарку протягом трьох десятиліть, але всі ми пишаємося тим, що він пережив п'ять поколінь нащадків, – сказала Джен Коттян, куратор птахів зоопарку Меріленда. 

Читайте також: Пінгвіни засинають 10 тисяч разів на день: як їм вдається вижити

Містер Гріді спарувався із самкою – Місіс Гріді – через два роки після того, як вони прибули до зоопарку в 1992 році. 

«Вони були в парі з того часу, як досягли репродуктивного віку в 1994 році», - розповіла Коттян.

У зоопарку нині уважно стежать за реакцією і поведінкою Місіс Гріді та планують підібрати їй пару щойно вона оговтається після смерті партнера і якщо виявить зацікавленість у спілкуванні. 

Серед численних нащадків пари найстаршому 28 років. Він живе в іншому закладі. Кілька дітей Містера Гріді живуть у Мерілендському зоопарку, зокрема нащадок у п’ятому поколінні на ім’я Олів.

Зоопарк штату Меріленд є домом для найбільшої колонії африканських пінгвінів (Spheniscus demersus) у Північній Америці, де успішно виведено понад тисячу пташенят. Птахи є однією з фірмових програм зоопарку та однією з найпопулярніших пам’яток для відвідувачів.

Наприкінці минулого місяця  в Австралії помер Сфен –  один із найвідомішої у світі пари пінгвінів-геїв.