UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пілоти зробили знімки найбільшого айсберга в світі

В айсбергу вже з'явилися глибокі тріщини, його оточують уламки.

Пілоти літака Військово-повітряних сил Великої Британії зробили знімки айсберга А68, який дрейфує до території Південної Георгії на півдні Атлантичного океану. Знімки були опубліковані на сторінці Британських сил на Південноатлантичних островах (BFSAI) на Facebook.

Пілотам літака вдалося зробити детальні знімки айсберга, а також помітити глибокі тріщини в ньому і уламки, які його оточують. У повідомленні наголошується, що зазвичай айсберг привертає увагу туристів на круїзних лайнерах, але цього року через пандемію коронавірусу, таких кораблів набагато менше.

Пілоти також відзначили, що через гігантські розміри А68 його неможливо повністю зняти одним знімком. Тому вони зробили серію фотографій самого айсберга і води навколо нього.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

An RAF A400M from BFSAI has conducted reconnaissance of the A68a iceberg, currently travelling through the Southern...

Опубліковано BFSAI П'ятниця, 4 грудня 2020 р

Читайте також: Айсберг розміром у сім Києвів почав рухатися в бік Атлантики

Гігантська крижана скеля площею 5800 квадратних кілометрів відкололася від шельфового льодовика Ларсена в Антарктиді в 2017 році. Тріщина в льодовику Ларсена почала швидко рости в 2014 році і відтоді знаходилась під наглядом.

Найбільшим з айсбергів в наш час був айсберг В15, який відколовся від льодового шельфу Росса в 2000 році, його площа становила 11 тисяч квадратних кілометрів.