UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перестиковка космічного корабля Crew Dragon до іншого порту на МКС відбудеться 21 липня

Якщо місія без екіпажу закінчиться добре, то NASA сертифікує Starliner та ракету Atlas V для регулярних польотів з астронавтами на борту до станції і від неї.

Астронавти Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA повідомили про перестиковку космічного корабля Crew Dragon до іншого порту на Міжнародній космічній станції 21 липня, передає NASA.

"Астронавти NASA Шейн Кімброу і Меган Макартур, астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хошіде і астронавт Європейського космічного агентства Тома Песке сядуть в космічний корабель Crew Dragon близько 4:30 (по північноамериканському східним часом) і отстикують його від переднього порту модуля" гармонія "о 6:45. Корабель буде перестикований до порту на стороні МКС, зверненої до космосу 7:32", - повідомили в NASA.

Перестиковка звільнить порт "Гармонії" для стикування з МКС корабля CST-100 Starliner, яку запланували на 30 липня. Це станеться в рамках місії NASA Boeing Orbital Flight Test-2.

В ході місії перевірять здатності Starliner - запуск, стикування, повернення в атмосферу Землі і приземлення в пустелі на Заході США.

Читайте також: Crew Dragon вдало повернувся на Землю

Нагадаємо, що SpaceX запустила в космос чергову партію супутників Starlink. Це був третій великий запуск техніки.