UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перепис населення в Україні проведуть з техпідтримкою Apple

Попередній перепис населення в Україні проводили в 2001 році. Наступний планується на 2023-й.

Україна стане другою країною в світі, яка проведе перепис населення з використанням технологій компанії Apple, повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter.

За словами президента, 30 листопада Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум про взаєморозуміння з технологічним гігантом. 

«Цифровізація є безумовним пріоритетом для нашої держави», - підкреслив президент.

Читайте також: Українська Siri та електронний перепис населення: про що говорили Зеленський і Федоров з керівництвом Apple

26 листопада під час пресконференції Зеленський вже говорив, що Україна співпрацює з компаніями Apple та Microsoft у питаннях проведення онлайн-виборів, митних електронних послуг та перепису населення. Запуск електронних виборів не означає, що громадяни не матимуть змоги проголосувати офлайн, підкреслив президент. Планується, що електронні вибори відбуватимуться паралельно зі звичайними.

Детальніше про те, чому електронний перепис складно зробити повноцінною альтернативою традиційному, читайте в матеріалах Алли Котляр «Як не завалити перепис. Материнські поради» і «Перепис населення чи підрахунок поголів'я».