UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пасажирська капсула New Shepard успішно здійснила тестовий політ у космос

Капсула буде використовуватися в реальному пілотованому запуску.

Компанія Blue Origin успішно провела випробування ракети New Shepard і модернізованої пасажирської капсули. Як повідомляє N+1, така ж система буде використана під час першого пілотованого запуску.

Відзначається, що це вже 14 запуск ракети, в якому на цей раз використовувалася модернізована капсула для екіпажа. Вона розрахована на шість посадочних місць і і оснащена оновленими системами терморегуляції, зв'язку, акустики і панелями індикації для пасажирів, а також кнопкою мікрофона біля кожного сидіння. Одне з місць під час тестових запусків займає манекен на ім'я Скайуокер.

Ракета стартувала о 19:19 за київським часом 14 січня, через кілька хвилин після старту від неї відокремилася капсула. Вона включила двигуни і досягла максимальної висоти в 170 кілометрів, після чого почала зниження і успішно приземлилася на парашутах.

Сама ракета також успішно здійснила посадку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Перший ступінь ракети-носія Falcon 9 встановив рекорд

Раніше компанія SpaceX успішно провела перший в новому році запуск ракети-носія Falcon 9. Ракета-носій успішно вивела на орбіту Землі турецький супутник зв'язку Turksat 5A.