UA / RU
Підтримати ZN.ua

Озера та річки у пустелі: наслідки урагану Даніель показали з космосу

Внаслідок шторму постраждали тисячі людей.

Супутникові знімки показали наслідки руйнівного урагану Даніель, який обрушився на Лівію кілька днів тому. На них, зокрема, можна побачити тимчасові річки та озера, що утворилися у пустелі, повідомляє Space.com.

Даніель – рідкісний шторм, що утворився над Середземним морем минулого тижня. Спочатку він обрушився на Грецію, а потім дістався Лівії.

Читайте також: Загадкові спалахи: перед землетрусом у Марокко у небі спостерігалися дивні вогні

Внаслідок рекордних дощів неподалік прибережного міста Дерна прорвало кілька гребель, через що вода обрушилася на місто та пошкодила будівлі. За даними агентства Reuters, на даний момент підтверджено, що внаслідок повені загинуло понад 5300 людей, а тисячі досі вважаються зниклими безвісти.

Після того, як грозові хмари розсіялися, супутники на орбіті змогли роздивитися, що відбувається в Лівії. На знімках, зроблених європейським супутником спостереження за Землею Sentinel-2, чітко видно тимчасові озера і річкові системи, що простягаються зазвичай посушливою лівійською місцевістю.

Copernicus

А нічні зображення, отримані супутником Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, показують масштаби відключень електроенергії після урагану порівняно із зображеннями до шторму.

NOAA/Simon Proud