UA / RU
Підтримати ZN.ua

Орбітальний апарат EnVision полетить до Венери в 2030 році

Напередодні сонячний зонд NASA зареєстрував радіосигнали атмосфери Венери.

Європейське космічне агентство (ESA) заявило про відправку до Венери орбітального апарату EnVision на початку 2030 х років, повідомляється на сайті ESA.

Місія покликана досліджувати поверхню Венери, атмосферу, геологічний склад, структуру і гравітаційне поле. Для цих цілей на апараті EnVision розмістять такі інструменти, як ехолоти, спектрометри і радари.

"Ми на порозі нової епохи в дослідженні нашого найближчого, але абсолютно іншого від нас сусіда по Сонячній системі", - заявив директор агентства з питань науки Гюнтер Хасінгер.

Відомо, що на Венері пекельні умови: температура там піднімається до 400 ° C, тиск в 10 разів вище за земний, а атмосфера сповнена токсичними з'єднанням. Планета стала жертвою потужного парникового ефекту, який знищив всі шанси на її населеність. Ймовірно, в цьому винна майже повна відсутність глобального магнітного поля. Атмосфера швидко втратила воду і інші леткі речовини під ударами частинок сонячного вітру.

Читайте також: У США хочуть запустити в космос ракету, надруковану на 3D принтері

Засновник компанії Amazon Джефф Безос заявив про те, що відправиться в космос. Політ буде здійснений на кораблі New Shepard, який розробила ще одна компанія бізнесмена, Blue Origin.