UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оман блокує Clubhouse

Активісти заявили, що Clubhouse використовувався оманцями для вільного вираження своєї думки без державної цензури.

Влада Оману заблокували Clubhouse нібито через відсутність дозволу, але активісти кажуть про цензуру і обмеження свободи слова в державі Перської затоки, передає Reuters.

Орган регулювання телекомунікацій країни заявив, що додаток Clubhouse заборонили через "відсутність належного дозволу".

"Подібні комунікаційні додатки повинні отримувати дозвіл від властей", - заявили в Управлінні з регулювання телекомунікацій Оману.

Oman_blocks_Clubhouse в неділю був в тренді соціальних мереж в Омані. Багато людей поділилися скріншотами додатку з «повідомленням про помилку».

"Уряд Оману бере авторитарний уряд Китаю в якості зразка для наслідування і забороняє Clubhouse, який використовувався людьми як місце для вільного вираження своєї думки без державної цензури", - йдеться в заяві асоціації з прав людини.

Доступ до Clubhouse був заблокований в Китаї в лютому 2021-го.

Запущений на початку 2020 року додаток з Сан-Франциско викликав різке зростання числа користувачів у всьому світі після того, як генеральний директор Tesla Ілон Маск і генеральний директор Robinhood Влад тіньового провели дискусію на платформі.

Додаток був популярним в арабських країнах, де ЗМІ безпосередньо контролюються урядами, а коментатори ризикують потрапити до в'язниці за критичні думки.

Джерело також повідомляє, що Clubhouse піддався критиці і в інших країнах через повідомлення про "жононенависництво, антисемітизм і дезінформацію про COVID-19" на платформі, не дивлячись на правила, що забороняють расизм, мову ворожнечі, зловживання і неправдиву інформацію.

Читайте також: Twitter почав тестувати аналог Clubhouse

Слово «клабхаус» десятиліттями було культовим маркером лише в середовищі олдскульних байкерів. А зараз стало популярним назвою черговий псевдосоціальной мережі.