UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одностатева пара пінгвінів із зоопарку США змогла висидіти яйце

Дитинча народилося 1 січня.

Одностатева пара пінгвінів, яка живе у зоопарку Розамонд Гіффорд у Нью-Йорку, змогла висидіти яйце. Як повідомляє Live science, дитинча з'явилося на світ 1 січня і почувається чудово.

Яйце віддали одностатевій парі через те, що «біологічні батьки» вже кілька разів випадково розбивали свої яйця. Про пташеня продовжують дбати пінгвіни, яких звати Елмер і Ліма.

Пінгвіни утворили пару і збудували гніздо в період розмноження. Зі зрозумілих причин, вони не могли мати своє яйце, але захищали свою територію і поводилися як пінгвіни, що розмножуються. Тому наглядачі зоопарку дали їм фейкове яйце, щоб перевірити, як пінгвіни з ним поподитимуться.

Читайте також: Бджоли вбили десятки африканських пінгвінів

"Деякі пари, коли їм дають підроблене яйце, сидять у гнізді, але залишають яйце осторонь і не висиджують його належним чином. Або ж будуть битися за те, хто сидітиме на яйці. Це те, як ми визначаємо, чи будуть вони хорошими «прийомними батьками», і Елмер та Ліма були чудовими у всіх аспектах", - заявив директор зоопарку Тед Фокс.

Команда доглядачів підмінила підроблене яйце справжнім, з якого потім і з'явилося дитинча.

Це вже не перший випадок, коли зоопарки використовують одностатеві пари пінгвінів, щоб висидіти яйця. Крім того, відомий випадок, коли одностатева пара пінгвінів із зоопарку Нідерландів так сильно хотіла стати батьками, що вкрала яйце у своїх сусідів, щоб потім висидіти його та виховати пташеня.

Одностатеві пінгвіни часто поєднуються в пари. Самки та самці пінгвінів виконують однакові обов'язки у вихованні дитинчат, тому одностатеві пари можуть виконувати всі необхідні функції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

У листопаді самотнього пінгвіна Аделі, якого місцеві жителі назвали Пінгу, було помічено на узбережжі Нової Зеландії. Це за 3500 кілометрів від його рідної Антарктиди.