UA / RU
Підтримати ZN.ua

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі

Виробник мікросхем обішов Microsoft.

Nvidia випередила Microsoft і стала найдорожчою компанією у світі.

Ринкова капіталізація виробника мікросхем Nvidia у вівторок зросла до 3,34 трильйона доларів США, затьмаривши Microsoft, яку оцінюють у 3,32 трильйона доларів, пише The Hill.

Менш ніж два тижні тому Nvidia  вперше перетнула позначку в три трильйони доларів і обійшла Apple як другу за вартістю компанію в світі. 

Компанія, чиї графічні процесори  є ключовими для забезпечення популярних моделей штучного інтелекту технологічних компаній, стрімко зросла, вперше перевищивши один трильйон доларів трохи більше ніж рік тому і два трильйони доларів майже чотири місяці тому.  

Читайте також: США оновили обмеження на експорт чипів до Китаю

Акції Nvidia, які з початку року зросли на 180%, закрилися у вівторок на рівні 135,58 доларів. 

Стрімке зростання курсу акцій Nvidia зробило співзасновника та головного виконавчого директора компанії Дженсена Хуанга одним із найбагатших людей світу. Від початку року його статки зросли на понад 70 мільярдів доларів, до 115 мільярдів доларів, що дозволило йому зайняти 12-те місце у рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

Як повідомлялося, мільярдер та один з власників компанії з розробки ШІ xAI Ілон Маск певен, що можливості нових моделей штучного інтелекту перевершать людський інтелект до кінця наступного року за умови, що постачання електроенергії та апаратного забезпечення зможуть задовольнити потреби дедалі потужніших технологій.