UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий марсохід NASA займеться пошуком придатних для життя місць на Червоній планеті

Марсохід буде обладнаний 23 камерами.

Марсохід "Марс 2020", розроблений NASA, займеться пошуком придатних для життя місць на Червоній планеті, повідомляє Naked science.

За словами представників агентства, в комплект нового марсохода увійдуть 23 камери, дриль, рухлива "рука" і вимірювальні прилади. Рентгенівський спектрометр і ультрафіолетовий лазер допоможуть марсоходу шукати сигнали біологічного життя в мікробному масштабі. Зазначене спорядження, включаючи радар, чия дія базується на звукових хвилях, дозволить дослідити грунт Червоної планети на глибині до 10 метрів. Вчені припускають, що це обладнання допоможе відшукати залишки води і льоду, які могли зберегтися під поверхнею.

Ровер пробурить як мінімум 20 різних порід, покладе зразки в пробірки і залишить на тому місці, де в майбутньому має пройти операція з їхнього вилучення. Ці дані допоможуть дослідникам зрозуміти, які місця на Марсі найбільше придатні для освоєння людиною.

У вересні 2015 року фахівці NASA провели прес-конференцію, під час якої розповіли про те, що знайшли свідчення існування рідкої води на поверхні Марса. Пізніше агентством було представлене анімаційне відео, яке моделює рух потоків води на Червоній планеті.