UA / RU
Підтримати ZN.ua

Nokia запатентувала браслет-комп'ютер

Браслет складається з шести ланок, кожна з яких є сенсорним екраном. На кожному дисплеї буде відображатися різна інформація. Розробники стверджують, що новий гаджет також зможе виконувати функції мобільного телефону.

Nokia запатентувала мобільний пристрій у вигляді браслета. У кожну ланку браслета вбудовано сенсорний екран

Компанія Nokia подала до Патентного відомства США заявку, в якій описується портативний пристрій у вигляді браслета. У кожну ланку браслета вбудовано сенсорний екран.

На кожному з екранів відображається різна інформація. В ілюстрації, доданій до заявки, на одному дисплеї відкрито поштову програму, на іншому - фотографію, на третьому - месенджер тощо.

Заявку на браслет було подано ще в серпні 2012 року, однак опубліковано на сайті відомства лише в жовтні 2013 року. В описі повідомляється, що пристрій, серед іншого, може виконувати і функції мобільного телефону.

Один із розробників пристрою Кент Лайонс розповів, що браслет існує не тільки "на папері" - у Nokia є готовий прототип пристрою. Прототип має кодову назву Facet і складається з шести ланок з екранами. Водячи пальцем по браслету, користувач може переміщати програми з одного екрана на інший.

Чи планується коли-небудь запускати пристрій у виробництво, невідомо. Нагадаємо, що у вересні 2013 року Nokia продала свій мобільний бізнес компанії Microsoft. Операцію планується закрити до початку 2014 року. !zn

Читайте також:

У США створили браслет для керування технікою за допомогою жестів

Apple запатентувала революційну гнучку конструкцію ноутбука

Британські вчені навчилися робити предмети невидимими