UA / RU
Підтримати ZN.ua

Неспокійний кінець робочого тижня: Землю накриє магнітна буря

На Сонці з'явилася гігантська пляма.

Вчені прогнозують, що у четвер, 19 жовтня, Землю може накрити магнітна буря. Вона буде пов'язана з магнітною ниткою на Сонці, повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather.

Зазначається, що магнітна нитка, пов'язана із сонячною плямою AR3467, відокремилася від Сонця 16 жовтня. Вона не спрямована безпосередньо на Землю, але, за прогнозами NASA, вона може завдати ковзного удару. Якщо так, то нашу планету накриє слабка магнітна буря категорії G1.

Читайте також: Перед смертю масивна зірка викинула масу, рівну Сонцю

За даними сайту Meteoagent, магнітна буря обрушилася на Землю 17 жовтня. 18 та 19 жовтня очікуються геомагнітні обурення.

Meteoagent

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Нагадаємо, вчені заявили про те, що Сонце швидко підходить до піку у своїй активності. За словами експертів, сонячний максимум може настати вже наприкінці 2023 року набагато раніше, ніж прогнозувалося.