UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нерозкриту копію Super Mario Bros. продали за рекордні 2 мільйони доларів

Цей картридж став найдорожчою відеогрою в історії. 

Вінтажну відеогру Super Mario Bros. продали за 2 мільйони доларів, про це повідомляє The Verge. Цей картридж залишається нерозкритим ще з моменту випуску - 1985 року.

Продажем вінтажної гри Super Mario Bros. займалася компанія Rally, яка спочатку купила її за 140 тисяч доларів. Відразу ж, під час торгів компанії запропонували купити картридж за 300 тисяч доларів, але вони не погодилися продавати його за таку суму.

Читайте також: На Netflix планують додати розділ з відеоіграми - ЗМІ

В результаті з'явився анонімний покупець, який запропонував компанії продати йому нерозкриту копію картриджа Super Mario Bros. за 2 мільйони доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Таким чином, ця гра стала однією з найдорожчих, які коли-небудь продавали у світі.

Так, в липні 2020 року копію Super Mario Bros. продали на аукціоні за 114 тисяч доларів. Уже в листопаді минулого року копія Super Mario Bros. 3 була продана за 156 тисяч доларів.

А вже у квітні цього року запечатану копію класичної відеоігри Super Mario Bros. продали на аукціоні Heritage Auctions за 660 тисяч доларів. І у квітні була рекордна сума, за яку продали гру. Так картридж з грою Super Mario 64, який був випущений в 1996 році купили за 1,56 мільйона доларів.