UA / RU
Підтримати ZN.ua

Названо найбільш уживані слова в інтернеті

Найуживанішими словами у Мережі стали "404" і "Fail". А ім'я Папи Римського найбільш зустрічається. Окрім того, найбільш популярними визнано фрази "глобальне потепління", "державний дефіцит", "хімічна зброя" і "вибух на марафоні".

Найуживаніші слова в Інтернеті - "404" і "Fail"

Лідерами рейтингу найбільш уживаних слів в англомовному Інтернеті, що складається з 20 позицій, стали "404" (прийнятий майже у всьому світі цифровий код, що позначає недоступність інтернет-сторінки), "Fail" (часто використовується для позначення помилки тієї чи іншої операції), "Hashtag" (слово або фраза, яким передує символ #, часто зустрічається у Twitter), "@Pontifex" (це адреса у Twitter облікового запису Папи Римського).

Такі дані наводить аналітичне агентство The Global Language Monitor.

Окрім списку найбільш уживаних в мережі слів лінгвісти з'ясували, чиї імена і назви зустрічаються в Інтернеті частіше за інших. У цьому рейтингу знову фігурує ім'я голови Римсько-католицької церкви - Папа Римський Франциск опинився на першому місці. Друге дісталося "ObamaCare" - так названо реформу охорони здоров'я у США, запущену президентом Бараком Обамою і названу на його честь. Трійку лідерів замикає Агентство національної безпеки (АНБ) США, яке останнім часом часто згадується в ЗМІ через викриття Едварда Сноудена.

Ще однією проблемою, якою зацікавились мовознавці, стали найбільш уживані в Інтернеті фрази. Тут найбільш популярними визнано "глобальне потепління" "державний дефіцит" "хімічну зброю" і "вибух на марафоні". !zn

Читайте також:

Проникнення інтернету в Україні досягло 50%

Вчені розробили детектор школярів у соцмережах

Патріарх Кирило закликав монахів відмовитися від інтернету