UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найменшу муху на Землі назвали на честь Арнольда Шварценеггера

Довжина комахи не перевищує 400 мікрометрів.

Американські ентомологи виявили найменшу муху в світі і назвали її на честь актора і політика Арнольда Шварценеггера. Про своє відкриття дослідники повідомили в Biodiversity Data Journal.

"Як тільки я побачив ці "фактурні" ноги, я відразу зрозумів, що я повинен назвати цю комаху на честь Арнольда. Шварценеггер не тільки є однією з культурних ікон сучасності і важливою фігурою в політиці, але особисто для мене він і його автобіографія були прикладом того, що і я можу накачати свої м'язи", - заявив Брайан Браун з Музею природної історії Лос-Анджелеса.

Виявлена комаха відноситься до класу мушок-горбаток – одних із наймініатюрніших комах Землі, що мешкають в основному в тропічних і субтропічних кліматичних поясах. Як правило, їхні дорослі особини живляться соками рослин, тоді як личинки мають вкрай різноманітну дієту та спосіб життя. Деякі з них, як недавно з'ясували біологи, навіть навчилися "зомбувати" мурашок і бджіл, змушуючи їх тікати з вулика або мурашника і вмирати далеко від родичів.

Новий вид мух, що отримав ім'я Megapropodiphora arnoldi, був відкритий дослідниками на території Лос-Анджелеса, де, як зазначають вчені, імовірно мешкають десятки нових видів горбаток та інших невеликих комах, які поки ще залишаються невідомими науці. Комаха є найменшою мухою в світі – довжина тіла дорослої особини не перевищує 395 мікрометрів.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили новий вид гігантських черепах, які проживають на Галапагоських островах. З урахуванням нововідкритого виду, на даний момент на Галапагоських островах мешкають 11 видів гігантських черепах. Раніше їх було 15, проте 4 види вимерли. Такі черепахи, в основному, живуть на сході острова Санта-Крус.