UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA випробувало на міцність тестову версію корабля Orion

Космічний корабель буде використовуватися під час подорожей на Місяць.

Фахівці NASA провели структурні випробування тестової версії корабля Orion. Як повідомляється на сайті агентства, корабель буде використаний в ході місії «Артеміда» для подорожей на Місяць і назад. Тому необхідно переконатися в тому, що він зможе витримати запуск, подорож на орбіту, умови далекого космосу і повернення на Землю.

У червні 2020 року NASA з компанією Lockheed Martin провело випробування тестового зразка, який назвали Structural Test Article (STA). Вони необхідні для того, щоб зрозуміти, чи готовий корабель до місії «Артеміда 1» - першого безпілотного запуску. STA оснастили усіма необхідними елементами оригінального корабля: модулем для екіпажу, сервісним модулем і системою запуску.

Відзначається, що випробування STA почалися ще в 2017 році і в цілому фахівці провели близько 20 тестів, у них брали участь як окремі модулі, так і вся конструкція в цілому. В результаті інженери підтвердили готовність корабля до першого етапу місії «Артеміда».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Запуск нового марсохода NASA знову перенесли

Запуск ракети-носія Space Launch System в рамках місії «Артеміда 1» запланований на 2021 рік. Апарат в безпілотній конфігурації повинен здійснити обліт супутника Землі і повернутися назад. Ще через кілька років має відбутися «Артеміда 2» - перша пілотована місія в рамках програми, яка передбачає обліт Місяця. Висадку людини на супутнику сподіваються здійснити під час наступного етапу, наміченого на 2024-й. Цю місію розглядають як першу в історії, в ході якої на Місяць висадиться жінка-астронавт. Будівництво постійної бази намір завершити після 2028 року.