UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA відклало запуск зонда до Сонця

Тепер запуск запланований на ранок 12 серпня.

NASA відклало запуск ракети Delta IV Heavy, на борту якої знаходився зонд Parker Solar Probe. Як повідомляється на сторінці агентства в Twitter, запуск, який повинен був відбутися 11 серпня з мису Канаверал, перенесено на ранок 12 серпня.

"Сьогоднішній запуск сонячного зонда Parker Solar Probe скасовано. Команди спробують запустити його вранці в неділю", - йдеться в повідомленні. Спочатку час старту перенесли з 10:53 за Києвом на 11:28 через перевірку системи передачі даних з корабля на Землю; потім у NASA оголосили про брак часу до кінця стартового вікна.

За поточними планами наукової команди місії, PSP пролетить через корону світила 24 рази, поступово зближуючись з поверхнею Сонця. Для того, щоб зонд не згорів під час першого такого рандеву, він обладнаний величезним тепловим екраном зі спеціального вуглепластикового матеріалу, що відбиває 99% світла і тепла, чия товщина складає 11 сантиметрів, а довжина і ширина – кілька метрів.

Незважаючи на настільки значний захист, корпус зонда буде розігріватися до температур, що становлять приблизно 1500 градусів Кельвіна, і піддаватися дії потужного потоку радіації, що перевищує фон на Землі майже в 500 разів.