UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA показало новий знімок Юпітера

"Юноні" вдалося сфотографувати смуги ураганів газового гіганта.

NASA опублікувало новий знімок Юпітера, який був зроблений станцією "Юнона". На ньому можна помітити смуги ураганів, які розташовуються в південній півкулі газового гіганта, повідомляє агентство.

Юпітер – не тільки найбільша планета Сонячної системи, але ще й обертається дуже швидко. День на газовому гіганті триває всього 10 годин. Це швидке обертання утворює сильні турбулентні потоки, які розділяють хмари Юпітера на яскраві смуги і темні пояси.

"Юнона" зробила знімок 10 квітня, під час 26 зближення з планетою. У цей час станція знаходилася на відстані 64 тисяч кілометрів від піку хмар Юпітера.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

NASA

"Юнона" була запущена 5 серпня 2011 року з мису Канаверал, Флорида (США), вона є частиною програми New Frontiers . До "Юнони" на орбіті Юпітера працював зонд Galileo, але "Юнона" першої в історії робитиме обліт планети через її полюси.

Апарат прибув на орбіту Юпітера 4 липня 2016 року. Він пробуде на орбіті планети ще кілька років і передаватиме на землю нові знімки. Після завершення роботи зонд буде знищено.