UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA назвало дату запуску екіпажу МКС за допомогою корабля SpaceX

На борт станції доставлять чотирьох астронавтів.

NASA і компанія SpaceX назвали дату запуску космічного корабля, який доставить новий екіпаж Міжнародної космічної станції. Як повідомляється на сайті агентства, це буде перша місія з заміни екіпажу, здійснена за допомогою комерційної компанії, а також перша за участю міжнародних партнерів.

Запуск відбудеться 31 жовтня. В рамках місії Crew-1 на станцію прибудуть астронавти NASA Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уокер, а також астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень Соїті Ногучи. Їх доставлять на МКС за допомогою корабля Crew Dragon, який запустить ракета-носій Falcon 9.

Відзначається, що астронавти приєднаються до космонавтів «Роскосмосу» Сергія Рижкова і Сергія Кудь-Сверчкова, а також астронавтки NASA Кейт Рубінс, які прибудуть на МКС на кораблі «Союз» 14 жовтня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Джерело витоку повітря на МКС знайшли в російському сегменті

Нагадаємо, 30 травня компанія NASA і SpaceX зробили другу спробу запуску космічного корабля Crew Dragon на МКС. Запуск, який повинен був відбутися 27 травня, скасували за кілька хвилин до старту через погані погодні умови. Політ корабля до МКС тривав 19 годин. Корабель пристикувався до МКС 31 травня.

Запуск космічного корабля є історичним для NASA і світової космічної галузі. Вперше з 2011 року людей відправили в космос з території США. Це також перший політ людини в космос, організований приватною компанією.