UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA і Міноборони США оголосили про співпрацю в сфері бойового захисту американських супутників на Місяці

Військові США відпрацьовують плани захисту комерційних проектів видобутку на Місяці води і мінеральних речовин.

Міноборони США і космічне агентство NASA почали взаємодія з метою забезпечення бойової захисту американських супутників, а також майбутніх баз NASA на Місяці, передає The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

«Керівник операцій Космічних сил США генерал Джон Реймонд оголосив про науково-дослідному партнерстві з NASA, направленому на захист супутників від лазерів і кібератак. За інформацією обізнаних чиновників і представників промисловості, очікується, що цивільно-військове співробітництво пошириться на захист майбутніх баз NASA на поверхні Місяця », - пише видання.

 

Зараз йде боротьба серед компаній за можливість скористатися об'єднанням військових і цивільних планів з освоєння супутника Землі, вказує WSJ. Зокрема, за його даними, за контракти змагаються такі великі гравці, як Northrop Grumman Corp, Leidos Holdings Inc., а також компанія Ілона Маска Space Exploration Technologies Corp. Крім того, до процесу приєднується ряд менших компаній.

Читайте також: Українська команда стала переможцем хакатону NASA

Американська компанія Axiom Space оголосила екіпаж першої повністю приватної місії до МКС, яка відправиться на станцію в 2022 році. Як повідомляється на сайті компанії, екіпаж складатиметься з чотирьох осіб.

Так, в нього увійшли колишній астронавт NASA і віце-президент Axiom Space Майкл Лопез-Алегріа, американський підприємець Ларрі Коннор, канадський філантроп Марк Паті і ізраїльський інвестор Ейтан Стіббе. Лопез-Алегріа, який в останній раз побував на МКС в 2007 році, стане першою людиною в світі, який командував і громадянської і комерційної місіями до станції.

Раніше передбачалося, що до складу екіпажу увійде актор Том Круз і режисер Даг Лайман, але цього не сталося.