UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найспекотніше місце на Землі пережило літо з рекордною температурою

Середня денна температура тут становила 40,3 градуса Цельсія.

Літо цього року стало рекордно спекотним для Долини смерті

Літо цього року стало рекордно спекотним для Долини смерті

Літо цього року офіційно стало найспекотнішим в історії спостережень. Таким воно було і для національного парку Долина смерті в США, яке вважається найспекотнішим місцем на планеті, повідомляє IFLScience.

«Національний парк Долина смерті пережив спекотне метеорологічне літо (червень-серпень) за всю історію спостережень із середньою 24-годинною температурою 104,5 градуса Фаренгейта (40,3 градуса Цельсія). Це перевершує попередній рекорд у 104,2 градуса Фаренгейта (40,1 градуса Цельсія), встановлений у 2021 та 2018 роках», - йдеться у заяві Служби національних парків (NPS) США.

Читайте також: Найспекотніший період на Землі: вчені з'ясували, що стало причиною

Найвища температура за літо, 54 градуси за Цельсієм, була зафіксована в Долині смерті в липні. Її зафіксували на метеостанції у Фернес-Крік, де у 1913 році зафіксували найвищу температуру у світі – 56,7 градуса за Цельсієм.

Липень 2024-го не побив цей рекорд, але став найспекотнішим місяцем в історії парку. Протягом місяця практично не було днів без спеки. Було всього вісім днів за місяць, коли температура не досягала 48,9 градусів за Цельсієм, а протягом дев'яти днів поспіль температура трималася на рівні 51,7 градусів за Цельсієм. І ніч у Долині смерті не приносила прохолоди, оскільки середня температура за добу становила 33 градуси за Цельсієм.

Екстремальні температури цього літа також призвели до серії інцидентів, пов'язаних із спекою. У липні група мотоциклістів, що подорожували недалеко від Бадуотер-Бейсін, звернулася за медичною допомогою через спеку. Двоє членів групи серйозно захворіли, один із них помер, а другий був доставлений до лікарні для надання розширеної медичної допомоги.

Очікується, що у вересні та на початку жовтня температура в Долині смерті не опуститься нижче 37,8 градуса Цельсія.

Нагадаємо, цього літа Земля пережила новий найспекотніший день в історії спостережень, який послідував відразу ж за попереднім рекордсменом. Служба Copernicus зареєструвала, що 22 липня середня температура планети досягла 17,15 градуса Цельсія.