UA / RU
Підтримати ZN.ua

Національні домени Google більше не будуть показувати локальну видачу

Результати пошуку будуть формуватися за місцем розташування користувача.

Національні домени Google перестануть показувати локальну видачу, замість цього видача буде формуватися на підставі місця розташування користувача. Як зазначає AIN, зміни торкнуться також Google Maps.

Користувачам, які хочуть шукати в Google іншої країни з України тепер потрібно змінити налаштування. На головній пошуковика посилання знаходиться в правому нижньому кутку. У підпункті Search Settings ("Настройки Пошуку") потрібно поставити прапорець на потрібній країні в пункті Region Settings ("Настройки Регіону"). У мобільній версії налаштування знаходяться в центрі знизу головної сторінки.

Google пояснює зміни тим, що один з п'яти пошуків "відноситься до розташування", і компанія вважає надання локалізованої інформації необхідною для кращого пошуку. Для тих, хто часто подорожує, при підготовці до поїздки доведеться поміняти налаштування, щоб шукати за місцем призначення. Зате, коли користувач потрапить в країну призначення, параметри пошуку зміняться автоматично, а потім повернутися у вихідне положення після повернення додому.

Раніше повідомлялося про те, що користувачі Android-пристроїв зможуть встановлювати на них програми безпосередньо через пошук.