UA / RU
Підтримати ZN.ua

На всі вихідні: Землю знову накриють магнітні бурі

Вони пов'язані з викидом із діри на Сонці.

Сонце випустило убік Землі потік матеріалу

Сонце випустило убік Землі потік матеріалу

Сонце наближається до піку свого 11-річного циклу активності, тому на зірці все частіше з'являються плями, і вона викидає спалахи. Часто вони супроводжуються корональними викидами маси (КВМ), які можуть спричинити магнітні бурі на Землі.

Читайте також: Рух МКС на тлі активного Сонця: фотограф показав унікальні кадри

Чергова з них накриє нашу планету вже 13-14 липня. Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди Space Weather, вона буде пов'язана з потоком сонячного вітру, який вдарить по магнітному полі Землі. Газоподібний матеріал виходить з діри у північній частині Сонця. Магнітна буря очікується слабкою, категорії G1.

Магнітні бурі прогнозує сайт Meteoagent. За даними порталу, буря буде слабкою, К-індекс перевищить 5.

Meteoagent

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані з потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені заявили про те, що сказати напевно, чи настав пік сонячної активності можна лише через сім місяців після його завершення.