UA / RU
Підтримати ZN.ua

На порталі "Дія" у квітні з'явиться ряд нових послуг

Українцям обіцяють електронні лікарняні, реєстрацію онлайн і цифрові підписи.

Мінціфри анонсувало розширення програми "Дія" в квітні 2021 року, повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

За його словами, українцям буде доступна послуга електронного лікарняного, цифрового підпису та зміна реєстрації місця проживання онлайн.

«У квітні ми запускаємо нові цифрові продукти в« Дії »на Diia Summit. Це будуть революційні послуги, над якими команда Мінціфри працює 24/7 », - повідомив Федоров.

Зокрема, Мінціфри запровадить електронний лікарняний, який замінить паперовий лікарняний на електронний листок непрацездатності, а також на портал «Дія» додадуть кабінет платника податків, де з'являться податкові онлайн-послуги.

Мінціфри, каже Федоров, також введе послугу «Дія ID» - цифровий підпис, який полегшить отримання послуг онлайн, де кожен зможе підписувати документи в смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

«Зміна місця реєстрації онлайн (найпопулярніша послуга в Україні). Ще в кінця 2020 прийняли постанову, впроваджує експериментальний проект по реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі », - додав чиновник.

Також на порталі можна буде відстежити онлайн хід будівництва та введення в експлуатацію об'єктів класу СС2 і СС3. Крім того, з'явиться автоматична реєстрація бізнесу - автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн.