UA / RU
Підтримати ZN.ua

На МКС зафіксували витік аміаку

Витік не представляє загрози для екіпажу станції.

У російській держкорпорації «Роскосмос» підтвердили інформацію про те, що в американському сегменті Міжнародної космічної станції зафіксовано незначний витік кисню. Разом з тим, він ніяк не загрожує екіпажу, повідомляє «РІА Новости» з посиланням на прес-службу відомства.

Агентство з посиланням на джерела в ракетно-космічній галузі також повідомляє, що швидкість витоку становить приблизно 700 грамів на рік. Місце витоку локалізували за допомогою спеціального американського приладу. У 2017 році аналогічну неполадку виявили та усунули в іншому місці зовні американського сегмента.

Рідкий аміак циркулює зовні МКС і використовується для відводу в космос тепла від модулів американського сегменту. Він відноситься до помірно токсичних хімічних речовин, але в більших концентраціях може стати сильною отрутою.

На даний момент на борту МКС знаходяться космонавти «Роскосмосу» Іван Вагнер і Анатолій Іванишин, а також астронавт NASA Кріс Кессіді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Космічна вантажівка «Прогресс» встановила новий рекорд швидкості польоту до МКС

Раніше на станції був зафіксований витік повітря, щоб локалізувати його екіпаж станції провів вихідні в російському сегменті. Разом з тим, перевірка американських модулів показала, що вони герметичні.