Французький стартап Space Cargo Unlimited запустив на Міжнародну космічну станцію 12 пляшок французького вина. Як повідомляє Quartz, вино доставлено на МКС для того, щоб вивчити вплив космосу на алкоголь.
Знаходження на МКС відрізняється від земного за двома параметрами. По-перше, люди і об'єкти знаходяться там в умовах міркогравітації. По-друге, вони отримують набагато більшу кількість радіації, ніж на Землі, де вони захищені атмосферою. А це означає, що біологічні процеси в людях і в пляшках вина змінюються.
У міру старіння, мікроорганізми, які існують у вині, впливають на його якість. Дослідники хочуть перевірити, чи процес старіння вина на орбіті відрізнятися від земного.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.
Раніше ізраїльської компанії вперше вдалося виростити телятину в космосі. Зразки телячих клітин були доставлені на МКС, де з них в лабораторних умовах виростили м'язову тканину.