UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Хелловін над Землею зійде «Блакитний Місяць»

Блакитний Місяць - це друга повня місяця.

Цієї суботи, 31 жовтня, в багатьох країнах світу відзначатимуть Хелловін. Але вихідні будуть виділятися не тільки цим, адже в суботу над Землею зійде «Блакитний Місяць», повідомляє USA Today.

Востаннє Блакитний Місяць на Хелловін в усіх часових поясах можна було спостерігати в 1944 році. Наступного разу такий збіг очікується в 2039.

Блакитним Місяцем називається друга повня у календарному місяці. Повні зазвичай трапляються кожні 29 днів, оскільки в місяці або 30, або 31 день, іноді на один календарний місяць випадає дві повні. Як правило, Блакитний Місяць можна спостерігати кожні 2,5 року.

Як повідомляє CNN, перша повня в жовтні відбулася в перший день місяця, вона ще називалася Урожайний Місяцем. Друга ж повня очікується ввечері 31 жовтня.

Відзначається також, що назва «Блакитний Місяць» не означає, що супутник Землі забарвиться в синій колір. Хоча, таке іноді трапляється. Таке можливо через частинки газу і пилу в атмосфері Землі, зазвичай їхня поява пов'язана з виверженням вулкана. Разом з тим, швидше за все, 31 жовтня Місяць буде звичного нам білого кольору.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: NASA знайшла воду на Місяці

Раніше вчені виявили в приполярних регіонах Місяця гематит, оксид заліза. Це стало для них справжньою несподіванкою, адже супутник нашої планети позбавлений кисню і рідкої води.