UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Алека Болдвіна знову подали до суду через стрілянину на зйомках «Іржі»

Помічниця режисера стверджує, що актор не мав стріляти у сцені, яку репетирував.

Помічниця режисера з питань сценарію фільму «Іржа» Мемі Мітчелл подала до суду на актора та продюсера Алека Болдвіна та інших продюсерів стрічки через інцидент, за результатами якого загинула оператор Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоель Соуза. Це вже другий позов, поданий проти актора і пов'язаний із трагедією, повідомляє ВВС.

Мітчелл викликала поліцію після смертельного пострілу. Вона стверджує, що Болдвін не мав стріляти у сцені, яку репетирував. У позові стверджується, що знімальна група мала відзняти три великі плани: очі Болдвіна, пляму крові на його плечі, а також «момент, коли він опускає руку до кобури і тягнеться до револьвера».

"У сценарії нічого не сказано про те, що відповідач або будь-хто інший повинен був стріляти з револьвера", - заявили юристи Мітчелл.

Читайте також: Родині загиблої в Голлівуді українки в США зібрали понад 175 тисяч доларів

На прес-конференції, присвяченій позову Мітчелл, її адвокат Глорія Аллерд назвала поведінку Болдвіна хадатною і звинуватила його в недотриманні техніки безпеки.

За інформацією, що пролунала в залі суду, помічник режисера Девід Холлс передав зброю Болудіну, не знаючи, чи вона заряджена. При цьому він крикнув, що револьвер «холодний», тобто його можна безпечно використовувати на зйомках.

За словами Аллерд, Болдвін «вирішив пограти в російську рулетку і вистрілив з пістолета, не перевіривши його самостійно і не попросивши фахівців зі зброї зробити це в його присутності». Юристка вважає, що така серія помилок призвела до ситуації, коли «ймовірність поранення чи смерті значно зросла, це було ймовірним результатом».

У позові Мітчелл також стверджується, що на момент пострілу вона знаходилася на відстані 1,2 метра від Болдвіна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше позов проти Болдвіна та інших членів знімальної групи подав голова команди освітлювачів «Ржавчини» Сергій Свєтной. Він стверджує, що трагедія викликала в нього «сильні емоційні страждання», які переслідуватимуть його все життя.

Нагадаємо, смертельний інцидент на зйомках фільму стався наприкінці жовтня. Згідно з показниками свідків, Болдвін репетирував сцену з використанням револьвера, коли той вистрілив. У результаті загинула оператор Галина Гатчинс і був поранений режисер Джоель Соуза.

Пізніше стало відомо, що під підозрою поліції знаходяться двоє людей. Детективи перевіряють експерта зі зброї Анну Гутьєррес-Рід, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику. Друга людина – асистент режисера Дейв Холлс.