UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Мрія» стає реальністю, щоправда поки що віртуальною

Всі виручені від продажу додатку кошти підуть на відновлення справжнього літака.

Покерувати легендарною «Мрією» зможе кожен охочий, адже учора, рівно за рік після знищення росіянами найбільшого транспортного літака у світі Ан 225, компанія Microsoft презентувала український літак у Flight Simulator. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Дякую Microsoft за потужну ініціативу. Команда Мінцифри працювала над нею разом з підприємством Антонов», — повідомив міністр.

«Політати» на літаку, який є детальною копією справжнього — з ідентичним дизайном та навіть звуками мотора, можна на Xbox, PC та Steam.

Українські пілоти та інженери, які долучились до розробки симулятора, зробили поведінку літака максимально реалістичною.

Читайте також: Український АН -225 "Мрія" встановив новий світовий рекорд

Ан-225 «Мрія» був побудований в Україні в єдиному екземплярі та здійснив перший політ у грудні 1988 року. 25 лютого 2022 року під час боїв за аеропорт «Антонов» біля Гостомеля в Київській області літак отримав значні пошкодження, але українська влада прийняла рішення відновити його з використанням деталей другого недобудованого літака.

Додаток до Microsoft Flight Simulator можна придбати за $19.99. Усі виручені кошти буде направлено корпорації «Антонов» на відновлення оригінального Ан-225.