UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобільний інтернет в Україні є одним з найповільніших у світі – Ookla

Серед майже 100 країн, де перевірили швидкість, Україна на 93-му місці

Найгірші показники швидкості мобільного інтернету у світі мають одразу декілька країн, зокрема це Лівія, Монголія, Сирія, Венесуела, Білорусь, Болівія і Ємен. Найгірша швидкість – на Кубі. Серед країн-аутсайдерів по швидкості мобільного інтернет-зв'язку також і Україна, яка посідає 93-є місце за швидкістю серед 108 країн, де проведено виміри. Про це повідомляє компанія Ookla, експерти якої використали для порівняння дані сервісу Speedtest.

Читайте також: Без світла: як роздавати мобільний інтернет

На верхніх рядках тесту – країни, де швидкість мобільного інтернету є найвищою у світі: Катар, ОАЕ і Кувейт, де показник швидкості такого інтернет-зв'язку досягає 300-200 Мбіт/с.

В десятці країн з високим показником швидкості інтернет-зв'язку, який можна отримати за допомогою мобільного телефона:

У США швидкість мобільного інтернету – на 11-му місці у світі.

Як повідомлялося раніше, до 1 жовтня більше, ніж половина базових станцій мобільного зв'язку в кожній області України мають бути забезпечені мінімальним 10-годинним терміном роботи системи без електропостачання. До 1 грудня 2024 року вже 80% базових станцій мобільного зв'язку мають відповідати таким вимогам. У лютому 2025 всі 100% базових станцій мобільного зв'язку повинні мати десятигодинний запас міцності.