UA / RU
Підтримати ZN.ua

Місячна аудиторія YouTube перевищила мільярд людей

У компанії говорять, що це стало можливим завдяки швидкому поширенню мобільних пристроїв.

Місячна аудиторія відеохостингу YouTube перевищила мільярд користувачів.

За словами представників відеохостингу, це означає, що кожен другий інтернет-користувач світу заходить на YouTube. Також вони порівняли місячну аудиторію сервісу з населенням держав і вказали, що більше людей живе тільки у Китаї та Індії.

За їхньою інформацією, щохвилини користувачі завантажують ролики загальною тривалістю 72 години, а щомісяця сумарно вони переглядають 4 мільярди годин відео. Нових даних за цими показниками YouTube поки не представив.

У 2011 році відеохостинг набрав трильйон переглядів. На два роки раніше, в 2009 році, кількість щомісячних переглядів становила близько 1,2 мільярда (тобто за рік близько 14 мільярдів переглядів, в 70 разів менше, ніж в 2011 році).

YouTube був запущений в лютому 2005 року, а в кінці 2006 року його купила корпорація Google. На сьогоднішній день YouTube є не тільки найпопулярнішим місцем для розміщення відеофайлів у світі, але й одним з найбільш відвідуваних сайтів: у рейтингу Alexa ресурс займає третю сходинку, поступаючись тільки Google і Facebook. !zn

Читайте також:

Один із засновників YouTube оголосив про створення нового відеосервісу

YouTube введе платну підписку

YouTube навчиться покращувати якість відео одним кліком