UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінцифри хоче запустити офіційні електронні адреси для українців

Такі e-mail будуть доступні для фізичних та юридичних осіб.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №3860, який передбачає створення офіційної електронної пошти для фізичних та юридичних осіб. Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, отримати офіційну електронну пошту можна буде разом з паспортом.

Зазначається, що офіційний мейл буде впроваджено для юридичних та фізичних осіб-підприємців, адвокатів, арбітражних представників і так далі. Він буде складатися з ідентифікатора, значка @ та доменного імені. Пошта буде реєструватися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань і в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Компанії, товариства та ФОПи будуть отримувати офіційний мейл автоматично під час реєстрації та внесення змін до держреєстру. Крім того, офіційну електронну адресу буде присвоєно громадянам України під час отримання паспорта або при його обміні, а також за власним бажанням.

«Листи і повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, будуть вважатися такими, що були відправлені та офіційно вручені, і не будуть вимагати додаткового документального підтвердження їхнього спрямування тощо», - зазначили в міністерстві.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Мінцифри винесло на громадське обговорення проект Концепції штучного інтелекту

Раніше Міністерство цифрової трансформації заявило про те, що планує впровадження фінансового моніторингу віртуальних активів. З цією метою підписано меморандум з одним з провідних світових виробників програмного забезпечення для моніторингу транзакцій.