UA / RU
Підтримати ZN.ua

єВорог на Запоріжжі: Мінцифри просить жителів регіону поповнювати базу даних чат-бота

Зокрема, просять про інформацію із Пологівського району області.

Українців просять ще активніше поповнювати базу даних про окупантів на Запоріжжі та їхнє розташування. Зокрема, Міністерство цифрової трансформації закликало надавати більше деталей щодо ситуації у містах та селах Пологівського району через телеграм-чат єВорог.

У відомстві наголошують, що війська РФ намагаються просуватися у напрямку Запоріжжя, тому:

«Якщо ви чи хтось із ваших рідних чи знайомих перебуває у населених пунктах Пологівського району Запорізької області – повідомляйте по можливості про пересування та геолокацію окупантів у чат-бот єВорог», - йдеться у повідомленні.

У відомстві закликають надсилати заявки, зокрема людей, які знаходяться на окупованих територіях, в н.п., де ведуться бої. Українські військові для ефективної протидії потребують фотографій та інформації про:

«Перш ніж робити кадри, переконайтеся, що це безпечно! Після того, як відправте інформацію до єВорога, не забудьте очистити історію повідомлень у чаті та фото окупантів з телефону для вашої безпеки», - наголосили в Мінцифри.

Варто зазначити, що українці активізувалися через загрозу захоплення їхніх територій і за два місяці повномасштабної війни в чат-бот було відправлено дані вже від 257 тисяч громадян, насамперед повідомлення стосувалися розташування військ РФ.