UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінцифри напрацьовує політику для впровадження ШІ у державні структури - Федоров

Україна має всі можливості, щоб очолити новітні напрямки

Віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Мінцифри працює над напрямом, який буде впроваджено у діяльність державних структур, - і це штучний інтелект.

Про це він сказав 25 вересня, у середу, на форумі "Диригенти змін" від Deloitte, який відбувається у Києві.

Читайте також: "Як в Естонії, але краще": Мінцифри запустить електронне резидентство за кілька днів

"У кожному напрямі є свої проєкти, які потрібно формувати. А окремий напрям, який узагалі зараз стане фундаментальним, наскрізним для кожної галузі, про який ми дбаємо, де формуємо політику, це буде, звісно, штучний інтелект", - сказав віцепрем'єр з інновацій на форумі "Диригенти змін" від Deloitte в середу.

"Але нам потрібно на перше місце, якраз штучний інтелект і автоматизація - той напрям, який зараз для нас пріоритетний", - зазначив Федоров і додав, що Україна має всі можливості, щоб очолити новітні напрями.

Поки що цей напрям знаходиться у процесі розробки: Мінцифри збирається провести низку зустрічей з ІТ-компаніями, які планується долучити до цього напряму.

Впровадження ШІ у державні структури може, наприклад, допомогти зменшити корупційні ризики , вважають у міністерстві.

Читайте також: США, Британія та члени ЄС підпишуть першу угоду у сфері штучного інтелекту

Спікерами дискусійної платформи "Диригенти змін", де обговорювалися, крім іншого, впровадження ШІ у роботу держави, були понад двадцять Сергій Кулик - керівний партнер «Делойт» в Україні, Роман Бондар - генеральний директор Korn Ferry Ukraine, голова правління ПУМБ Сергій Черненко, голова Національного банку України Андрій Пишний, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт, заступник міністра економіки України Володимир Кузьо, засновник групи IT-компаній Netpeak Group, член Ради з питань підтримки підприємництва при Президентові України Артем Бородатюк, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, директор Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут та інші цікаві та авторитетні особи, які зацікавлені у новітніх напрямах і цифровому розвитку держави.

У роботі форуму взяли участь 300 власників бізнесу, CEO та CxO.