UA / RU
Підтримати ZN.ua

Microsoft розповіла про технології найближчого майбутнього

Очікується, що у майбутньому Microsoft може впровадити функцію керування жестами як стандартну можливість у своїх операційних системах.

Microsoft розповіла про один зі своїх дослідницьких проектів у сфері користувальницьких інтерфейсів - методів взаємодії людини з IT-системами, пише The Verge.

Серед іншого, компанія запропонувала ознайомитися з її ідеєю того, як для керування технікою на платформі Windows може застосовуватися контролер Kinect. Презентований у 2010 Kinect дає можливість керувати ігровою приставкою Xbox жестами і переміщеннями у просторі.

Перш за все, вважають у Microsoft, управління жестами, яке реалізовано за допомогою Kinect, не замінить традиційне управління мишею і клавіатурою, а лише доповнить його. У цьому підхід софтверного гіганта контрастує, наприклад, з ідеями компанії Leap Motion, яка в 2010 презентувала технологію керування жестами, що повністю замінює звичні механізми.

"Жести не дозволяють домогтися високої точності. Для цього добре підходять сенсорний екран і миша", - вважає старший дослідник у Microsoft Research Ебігейл Селен.

Обладнавши монітор контролером Kinect, дослідники навчили ПЗ впізнавати кілька типових жестів, які користувач робить руками. Ці жести призначалися для гортання сторінок у веб-браузері, відкриття переліку активних програм і виклик панелі пошуку у Windows 8.

Завданням проекту став пошук відповіді на питання, як жести можуть доповнити клавіатуру і мишу, замість того, щоб виступати замість них, зазначила Селен. "Наша система не вимагає, щоб користувач виконував які-небудь дії дуже точно, а також щоб він постійно тримав руки над столом", - додала вона.

Наразі фахівці Microsoft підбирають оптимальні типи жестів. Система не завжди може їх розпізнавати.

"Важливо зрозуміти, - підкреслює Селен, - які жести для користувачів є найбільш природними". Це є однією з головних цілей проекту, додала вона, вказуючи на те, що людям важко змінити свої звички, в тому числі що стосується роботи з комп'ютером.

Очікується, що у майбутньому Microsoft може впровадити функцію керування жестами як стандартну можливість у своїх операційних системах.

Варто додати, що з такою думкою не згоден Енді Вілсон, один із старших вчених із Microsoft Research. Він вважає, що в майбутньому комп'ютерна клавіатура буде нішевим пристроєм. Хоч вона повністю не зникне, використовувати її будуть значно рідше. !zn

Читайте також:

Microsoft представила друге покоління планшетів Surface

Гендиректор Microsoft назвав головну помилку компанії

Випуск Google Glass вирішили перенести на 2014 рік