UA / RU
Підтримати ZN.ua

Meta звільнила 11 тисяч співробітників

Це приблизно 13% персоналу компанії.

Компанія Meta, якій належать соцмережі Facebook та Instagram, звільнила 11 тисяч співробітників або 13% свого штату. Про це розповів засновник компанії Марк Цукерберг у пості, опублікованому у блозі.

«Сьогодні я хочу поділитися деякими із найскладніших змін, які ми робили за всю історію Meta. Я вирішив скоротити чисельність нашої команди приблизно на 13% і звільнити більше ніж 11 тисяч наших талановитих співробітників», — сказав Цукерберг у листі.

Читайте також: Маск розглядає можливість закрити Twitter пейволом – ЗМІ

Він також додав, що компанія «вживе додаткових кроків» для того, щоб стати «економнішою та ефективнішою», скоротивши дискреційні витрати і призупинивши прийом на роботу до першого кварталу наступного року.

Цукерберг назвав це рішення «важким», а також узяв на себе повну відповідальність за нього та за шлях, який до нього привів.

«На початку COVID світ швидко перейшов в онлайн, і сплеск електронної комерції спричинив надмірне зростання доходів. Багато хто пророкував, що це буде постійне прискорення, яке продовжиться навіть після закінчення пандемії. Я теж так думав, тому я вирішив значно збільшити наші інвестиції. На жаль, все пішло не так, як я очікував. Мало того, що онлайн-торгівля повернулася до колишніх тенденцій, але макроекономічний спад, посилення конкуренції та втрата реклами призвели до того, що наші доходи виявилися набагато нижчими, ніж я очікував. Я неправильно оцінив ситуацію і я беру на себе відповідальність за це», - заявив Цукерберг.

Він додав, що всім звільненим співробітникам виплатять зарплату за 16 тижнів + за два тижні за кожен рік роботи на компанію. Крім того, протягом півроку їм та їхнім родинам покриватимуть страхування здоров'я. Цукерберг також пообіцяв допомогти з працевлаштуванням у перші три місяці після звільнення.

Бізнесмен також додав, що Meta знизила свої витрати у всіх напрямках, зокрема, знизивши бюджети та розміри винагород. У 2023 році компанія найматиме менше людей на роботу.

Нагадаємо, за тиждень після покупки соцмережі Twitter Ілоном Маском компанія звільнила 50% своїх співробітників. Вони вже подали на роботодавця до суду.