UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марсіанський вертоліт піднявся на рекордну висоту над поверхнею Червоної планети

Вертоліт здійснив вже 10 політ на Марсі.

Марсіанський вертоліт Ingenuity подолав позначку в одну милю (1,6 кілометра) загальної дальності польоту на Червоній планеті. Як повідомляє Space.com, вертоліт здійснив свій 10 політ, під час якого піднявся на рекордну висоту.

Ingenuity пролетів над скелястим регіоном, який отримав назву «Підняті хребти». Цей політ став найскладнішим для вертольота, оскільки у нього було відразу 10 контрольних точок на хребті, над якими йому необхідно було пролетіти. Ingenuity піднявся на висоту 12 метрів і пролетів 95 метрів. У цілому, політ тривав 165,4 секунди.

Під час польоту вертоліт також повинен був зробити серію знімків. Вони допоможуть команді місії скласти стереозображення «Піднятих хребтів», які розташовуються в регіоні, який буде досліджувати марсохід Perseverance.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Вчені розповіли про внутрішню будову Марса і його ядро

Нагадаємо, перший політ вертольота на Марсі відбувся 19 квітня. Тоді він піднявся на три метри над дном кратера Джазеро, провисів в повітрі 30 секунд, а потім опустився назад на марсіанську поверхню.

Раніше марсохід Perseverance за допомогою своєї роботизованої руки зробив «селфі» на Червоній планеті, на яке потрапив і Ingenuity. У момент знімка ровер знаходився на відстані чотирьох метрів від вертольота.