UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марсіанські астероїди є уламками планетарної кори – вчені

Уламки Марса відокремилися в результаті бомбардування поверхні планети.

Вчені заявили про те, що троянські астероїди Марса з'явилися в результаті бомбардування поверхні Червоної планети іншими небесними тілами, повідомляє Popular Mechanics.

У ході дослідження вчені звернули увагу на троянські астероїди Марса, які розташовуються в точці Лагранжа L4 або L5 системи Марс - Сонце, щодо яких вони знаходяться в стабільному стані.

Вчені вивчили хімічний склад троянських астероїдів і встановили, що він нагадує хімічний склад кори і мантії планети, що не характерно для астероїдів, які знаходяться у внутрішніх кордонах Сонячної системи.

На думку дослідників, троянські астероїди виникли в результаті зіткнення Марса з астероїдом діаметром від 100 до 200 кілометрів, яке сталося 1 -4,5 мільярда років тому. Встановити точне місце зіткнення вченим не вдалося.

У вересні 2015 року фахівці NASA провели прес-конференцію, під час якої розповіли про те, що знайшли свідчення існування рідкої води на поверхні Марса. Пізніше агентством було представлене анімаційне відео, яке моделює рух потоків води на Червоній планеті.